top of page

Cursussen

Geboorte in Balans in samenwerking met Hypno Birthing Amersfoort: 

 

In deze unieke cursus van 6 bijeenkomsten bereid jij je samen met je (geboorte)partner voor op de geboorte van jullie kindje(s) én op de kraamperiode. Het is een volledige cursus waarin jullie samen leren dat baren een heel natuurlijk proces is en wat je samen kunt doen om dit proces tot een positieve ervaring te maken. Je krijgt tools in handen hoe je om kunt gaan met de uitdagingen waar je (soms) tegenaan loopt en je leert wat je fysiek nog kunt doen om het proces te bevorderen als het mogelijk stagneert. Het is een cursus die zowel voor een eerste als opvolgend kindje zeer waardevol is, omdat het zowel op de mentale als de fysieke voorbereiding is gericht.

 

 

 

 

Ouderschapscursus Bij-Anne:

 

Veel zwangerschapscursussen gaan vanzelfsprekend over de periode van zwangerschap en de bevalling. Waar veel toekomstige ouders nog niet bij stil staan is dat het echt pas begint als je baby er is. In het eerste jaar met je kind kan het erg zoeken zijn naar jezelf, wat je kind nodig heeft en hoe je dit nieuwe leven het beste kunt indelen. Ook ondergaat de relatie tussen ouders vaak een transformatie en kan het lastig zijn om met elkaar in verbinding te blijven in deze eerste fase met een kind. Allemaal heel normaal!

 

Ook voor mij was het zoeken in de eerste fase van het ouderschap en ik zag dit ook veel gebeuren bij andere jonge ouders om me heen. Achteraf waren er toch veel zaken die me hadden kunnen helpen om de overgang naar het ouderschap makkelijker te laten verlopen. Ik had bijvoorbeeld graag willen weten wat je in het eerste jaar met je baby kunt verwachten, hoe ik de hechting kan bevorderen, wat de impact is op de relatie met je partner. Daarnaast had ik graag handvatten willen hebben wat je kunt doen in een bepaalde situatie met mijn kind.

 

Daarom heb ik een ouderschapscursus ontwikkeld voor jonge ouders. Tijdens de cursus krijg je nieuwe inzichten, concrete handvatten, kun je vragen stellen en ervaringen met elkaar uitwisselen. Niet met de intentie om je bang te maken, maar juist om je individueel en samen als stel vertrouwen in het ouderschap te geven.

 

Inhoud Cursus

- De ontwikkeling van kinderen in de eerste 1000 dagen en wat ze van jullie als ouders in de basis nodig hebben.

- Kennis en inzicht in wat hechting precies is en hoe je de band met je kind kunt ondersteunen.

- Wat je kun je verwachten in het eerste jaar met je baby op het gebied van verzorging, routine, voeding, slapen en handvatten hoe je deze zaken kunt ondersteunen.

- De betekenis en functie van huilen, hoe je je kind kunt lezen en handvatten hoe hiermee om te gaan.

- Hoe je je als ouders, oftewel partners zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het ouderschap met elkaar.

Doelgroep:

Jonge ouders die zwanger zijn of die al een kindje hebben <1 jaar.

Het liefst samen als stel, maar dit kan ook gedeeltelijk.

 

Informatie:

- 4 avonden van 2 uur cursus in groepsvorm, maximaal 5 stellen.

- Adres: Arnhemseweg 14, 3832 GL Leusden.

Aan de rand van Amersfoort/Leusden op een prachtige locatie

in het bos.

- Tijd: 19.00 - 21.00 uur.

- Kosten: 95 euro

 

Data:

- dinsdag 6 februari t/m 5 maart 2024 (excl voorjaarsvakantie) (VOL)

- dinsdag 19 maart t/m 9 april 2024 (VOL)

Aanmelden of vragen?

Stuur me een mail: annemorssink@gmail.com

IMG_6239.jpeg
IMG_1166.jpeg
IMG_1165.jpeg
bottom of page